Debussy en Mussorgsky gezongen, gespeeld en gedanst voor kinderen beneden EN boven 21 jaar

Sofia, Dagmara en Adinda al in de sfeer

Stichting Kerk biedt Podium organiseert op zondag 24 juni om 15 uur een niet alledaags concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Het wordt een middag met muziek, theater, dans en poppenspel en bij dit gebeuren zijn vooral kinderen van harte welkom. De muziek is van Debussy en Mussorgsky en de uitvoerenden zijn sopraan Dagmara Siuty, pianiste Sofia Vasheruk en danseres Adinda Groeneveld.

Dromen van een kind
De fantasierijke wereld van zijn dochtertje ChouChou inspireerde de 100 jaar geleden overleden Franse componist Claude Debussy tot het componeren van de bekende pianostukken van Children’s Corner. Ook de Russische componist Modest Mussorgsky liet zich door kinderverhalen inspireren in de liederen van The Nursery.
Beide klassieke meesterwerken zijn door de Poolse sopraan Dagmara Siuty, de Russische pianiste Sofia Vasheruk en de Nederlandse danseres Adinda Groeneveld als basis gebruikt voor een nieuwe, vrolijke, spannende en ontroerende kindervoorstelling. Muziek, theater, poppenspel en dans worden gecombineerd tot een schouwspel waarin de belevenissen, dromen en illusies van een kind centraal staan . Sopraan Dagmara Siuty over de voorstelling: “ Het is een voorstelling waarbij je niet stil hoeft te zitten, maar mee kunt dansen, spelen en genieten van prachtige muziek. Een voorstelling waarbij ook de kinderen van boven de 21 zeer zeker zullen genieten!”

Eerste uitvoering
Dagmara Siuty en Sofia Vasheruk gaven eerder een concert in de Doopsgezinde kerk maar wilden graag terugkomen voor de eerste officiële uitvoering van deze voorstelling. Voor de productie van deze voorstelling vroegen zij de medewerking van Adinda Groeneveld. Zij
is gediplomeerd dansdocente en choreograaf en geeft les in klassiek ballet, jazzdance, tapdance, flamenco, moderne dans en pilates. Adinda danste in diverse theaters in Europa en had 11 jaar in Frankrijk haar eigen balletschool. Sinds september 2011 woont en werkt ze weer in Nederland.De toegang tot de muziekvoorstelling is vrij , er is een collecte ter dekking van de kosten.

Mezzo-sopraan Carla Regina in ‘Naked’ op 27 mei a.s.

Ditmaal een concert bij Kerk biedt Podium, anders-dan anders. Geen beginnend talent op het podium maar een in binnen-en buitenland gelauwerde en wellicht gelouterde vocaliste, de veelzijdige en uitbundige Italiaanse, maar in Nederland wonende mezzo-sopraan Carla Regina

Op zondag 27 mei zal Carla haar muziektheater ‘Naked’ uitvoeren.
Een programma waarin de zangeres zich kwetsbaar toont, vandaar de titel.
Een verhaal over een vrouw tussen 2 culturen, tussen 2 landen: de oude tradities van Puglia, Italië en de moderne gewoonten van haar leven in Amsterdam.
Verhalen over identiteit, heimwee, eenzaamheid en alles wat daarbij hoort. Verhalen van een artiest die niet in hokjes past: zangeres (opera, jazz, pop, folk en Nederlandstalige), pianist en storyteller.
Bij elk verhaal hoort een lied; Opera, jazz, pop, folk, Nederlandstalig en Napolitaanse liederen wisselen elkaar af met het grootste gemak. Carla zal werken ten gehore brengen van o.a. G.Verdi, G. Bizet, G. Gerswhin, P. Daniele, R. Zero en Ramses Shaffy.

Voor u een speciale middag met een bijzonder programma met na afloop een ‘meet and greet’ met Carla bij een drankje…
Aanvang 15 uur, toegang vrij, uw vrijwillige bijdrage in de kosten zullen wij met grote dank ontvangen.

HOME


Duitse orgelromantiek op 13 april

Foto Marc SchippersTijd voor een concert op het fraaie orgel van de Doopsgezinde kerk. Dat gebeurt op vrijdagavond 13 april  om 20 uur en de concertgevers zijn Marc Schippers (foto) en Alex van Beuzekom. Marc was al een aantal jaren geleden bij ons. Hij slaagde onlangs voor zijn conservatoriumexamen en heeft al een aantal prijzen gewonnen zowel solistisch als in het samenspel. Beide organisten zullen als s

olist optreden maar ook samen het orgel bespelen in muziek voor vier handen.  Kijk voor het volledige programma van te spelen werken uit de Duitse Orgelromantiek op Programma komend concert

Jong cellotalent presenteert eindexamen programma

MeAnne-linde Vissert dit concert presenteert de jonge celliste Anne-Linde Visser haar in maart 2018 te spelen eindexamenprogramma bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Op het programma staan onder meer de zesde cello suite (piccolo cello) van Joh.Seb. Bach; de Sonate i in a van S.Lanzetti en Sonate 5 in G van Pieter Hellendaal.
Anne-Linde Visser (1992) studeert barokcello bij Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het Erasmus-programma gaf haar de mogelijkheid om een jaar aan de Royal Academy of Music in Londen the studeren. Daar studeerde ze naast barokcello ook viola da gamba bij Jonathan Manson.
Anne-Linde speelt onder andere bij Ars Musica, het Dutch Baroque Orchestra en de Laurenscantorij. Ze is ‘young Bach fellow’ bij de Nederlandse Bachvereniging en maakt deel uit van het Theresia Youth Baroque Orchestra (Italië).
Daarnaast maakt zij deel uit van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in 17de eeuwse muziek. Met dit ensemble speelde Anne-Linde op meerdere internationale festivals: Internationale Handel-Festspiele Gottingen (Deutsland), BRQ festival Vantaa (Finland) en het Beverley Early Music Festival (Engeland). Anne-Linde bespeelt een Saksische piccolo cello (eind 18de eeuw) en een Henry Jay barokcello (ca. 1750).