Alma del Core bij ons met nieuw concertprogramma

Blokfluitensemble Alma del Core musiceert samen met mezzo-sopraan Nel van den Broeke op zondagmiddag 28 mei bij Kerk biedt Podium. Dit concert is de première van ‘Nachtbloesems’ , het nieuwe concertprogramma van het ensemble.
De rode draad door het programma vormt een bloemlezing van vijf gedichten uit de bundel Nachtbloesems van Louis Couperus, getoonzet door componist Christian Blaha.
Hij componeerde deze liederen speciaal voor Alma del Core en mezzosopraan Nel van den Broeke. De liederen gaan over de liefde in al zijn facetten.
Nachtbloesems definitief-2Daaromheen vertolkt het blokfluitensemble composities uit allerlei stijlperiodes met werken van Boismortier tot Bartok. Samen met een speciaal voor dit programma door Tom de Smit ontworpen soundscape vormen deze werken een doorlopend geheel.

Alma del Core is het blokfluitensemble van de Zeeuwse Muziekschool. Het staat onder leiding van Marja Smet, blokfluitist en docent aan de Zeeuwse Muziekschool.

Mezzo-sopraan Nel van den Broeke werkt regelmatig mee aan concerten als koorzanger of soliste. Zij wordt gecoacht door zangpedagoog Rob van der Meule. Haar solo- repertoire omvat muziek uit de barok, romantiek, opera en recent geschreven werken.
Het concert dat om 15 uur begint, heeft geen toegangsprijs. Er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com