In concert: Zeeuws Mandoline- en Gitaar Orkest met koperkwartet-Jongepier


 

 

Op zondagmiddag 3 december zijn het Zeeuws Mandoline-en Gitaar Orkest en het koperkwartet van familie Jongepier de muzikale gasten bij Kerk biedt Podium. Het concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg begint om 15 uur

Van Sint tot Kerst
Het concert in de Doopsgezinde kerk is het jaarlijks groot concert van het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest. Ditmaal wordt het gegeven, samen met het koperkwartet van de Familie Jongepier. Op het programma met de titel “Van Sint tot Kerst” staan naast werken van Vivaldi en Einaudi een Sinterklaasmedley en een internationale Kerstmedley, uit te voeren door het orkest.
Het koperensemble speelt onder meer de Carmen Suite van Bizet, de Hongaarse dans no.5 van Brahms en het bekende Abide with me van Monk.

Ter afsluiting van het concert spelen orkest en koperkwartet samen een compositie van de in 2015 overleden componist/dirigent Léon Bours.

Promotor
Het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest bestaat uit 12 enthousiaste mandoline- en gitaarspelers, variërend in leeftijd van 13 tot 79 jaar. Oprichter en muzikaal leider van het orkest is de Zeeuwse mandoliniste Marina Eckhardt.
Als onvermoeibaar promotor van de mandoline geeft ze workshops voor basisschoolleerlingen en organiseert ze studieweekenden voor mandoline en gitaar.
Het koperkwartet van de familie Jongepier is een veel gevraagd ensemble voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Van zomeravond- en open-kerk-concerten tot opnames voor het EO-programma “Nederland zingt…” en een live vertolking van de titelsong tijdens de een landelijke filmpremière.
Tevens verlenen accordeonist Monty van Belzen en contrabassist Aad van der Weck hun medewerking aan het concert. De toegang is gratis en er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com