Koperkwintet Luctor et Emergo op 15 oktober: Barok en Beatles

Op zondag 15 oktober om 15 uur concerteert het koperkwintet van muziekvereniging Luctor et Emergo bij ons. Dit kwintet staat onder leiding van dirigent Ad Stroo en bestaat uit Cora Roelse en Peter Slabber op trompet, Sandra Brasser op althoorn, Alwin Kleinepier op euphonium en Gerjo Bommeljé op Es-bas.
De toegang tot het concert is zoals gebruikelijk vrij en er is weer een collecte bij de uitgang.

Programma
Voor de pauze speelt het kwintet onder meer composities van Handel, Purcell, Hassler en Banchieri. Deze muziek uit Renaissance en Barok leent zich bijzonder voor vertolking door koperblazers.
Na de pauze wordt meer eigentijdse muziek gespeeld. Zo klinken onder andere Fanfare for the Unconmmon Woman en beroemde songs als Morning has broken van Cat Stevens en Michelle, Lady Madonna en Yellow Submarine van The Beatles.

Fanfareorkest
Het koperkwintet is samengesteld uit het fanfareorkest Luctor et Emergo uit Zoutelande.
Dit orkest werd in 1921 opgericht en heeft altijd een sterke sociale functie vervuld binnen de Zoutelandse dorpsgemeenschap, door het geven van concerten in de zomerperiode, een jaarlijks kerstconcert en een jaarlijkse uitvoeringsavond voor de donateurs. Verder neemt het regelmatig deel aan concoursen.Het orkest telt 35 muzikanten.

De dirigent
Ad Stroo (1959) dirigeert het fanfareorkest van “Luctor et Emergo” sinds 1990. Hij is zelf eveneens afkomstig uit deze vereniging. Op 10-jarige leeftijd begon hij als muzikant op cornet, later op bugel. Na het behalen van het diploma van de Bond van Orkestdirigenten werd hij dirigent van de vereniging. Naast het fanfareorkest is hij dirigent van het gemengd vocaal “Willebrord Ensemble”, eveneens in Zoutelande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com