Adri Karman op klavecimbel in Doopsgezinde kerk Middelburg

Op zondagmiddag 9 september om 15 uur geeft Adri Karman een klavecimbelconcert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Hij zal werken spelen van Joh.Seb. Bach en diens zoon Carl Philipp Emanuel Bach. Daarnaast zal hij – met Bert Geleijnse op het kistorgel – een sonate voor twee instrumenten van Handel spelen en een deel uit een Concerto van Soler. Het concert zal zijn laatste openbare concert zijn.

 

Met 86 jaar is Karman de nestor van Middelburgse (en wellicht Zeeuwse) amateur-musici , die actief zijn op het podium. Als klein jochie kon hij nauwelijks bij de trappers van het harmonium thuis, maar als 14 -jarige speelde hij zijn eerste kerkdienst in Colijnsplaat om vervolgens zijn leven lang als liefhebber met muziek bezig te zijn: orgelles krijgen, muziekcolleges volgen, naar muziek luisteren en vooral -zoals hij zelf zegt- ” veel studeren, geen dag overslaan”
Hij speelde talloze kerkdiensten in diverse kerken en was actief op het concertpodium. Zo was hij een van de vaste concertgevers in de serie Miniconcerten in de Middelburgse
Koorkerk. Nu acht hij het moment gekomen om te stoppen met openbare optredens. Zijn passie zal hij echter blijven volgen: spelen op zijn klavecimbel, gebouwd door zoon Geert, die als klavecimbel- en clavichordbouwer in Portugal actief is. Zijn instrumenten werden bespeeld door gerenommeerde klavecinisten als Gustav Leonhardt, Jos van Immerseel en Pieter-Jan Belder.
Het concert in de Doopsgezinde kerk wordt georganiseerd door Stichting Kerk biedt Podium. Ieder, die Adri Karman en de door hem zo graag gespeelde barokmuziek een warm hart toedraagt, is van harte welkom. Er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com