Afstudeerconcert Tessa van Buuren op 26 januari a.s.

Onze concertserie 2020 wordt op zondagmiddag 26 januari geopend door de jonge violiste Tessa van Buuren. Zij wordt aan de vleugel begeleid door Reineke Broekhans, die als repetitor en docente verbonden is aan de conservatoria te Tilburg en Rotterdam. Op het concertprogramma staan werken van Beethoven, Lera Auerbach en Prokofiev.
Tessa heeft viool gestudeerd aan het Fontys conservatorium te Tilburg
Tijdens haar studie heeft zij al een keer- tot wederzijds genoegen- bij ons een concert verzorgd. Dit keer wil ze graag aan het publiek de muziek laten horen die ze binnenkort op haar afstudeerconcert gaat spelen. Ze hoopt dan met succes haar studie aan het conservatorium af te sluiten. 
Imposant
Het concert wordt geopend met de Romance no 2 van Beethoven, een compositie met een lieflijk, bijna onschuldige melodie, die in schril contrast lijkt te staan met het moeilijke leven van de componist.
De afsluiting wordt gevormd door de imposante, vaak mysterieus klinkende sonate no 1.voor viool en piano van Prokofiev. Een werk dat 30 minuten duurt.
Tussen deze twee composities in klinkt de Lonely Suite voor viool solo van de hedendaagse componiste Lara Auerbach. In 6 korte schetsen zijn gemoedstoestanden of situaties te horen, die samenhangen met het thema ‘eenzaamheid’. 
Leren
Na afloop kunnen bezoekers d.m.v. een korte vragenlijst aangeven hoe zij het concert hebben ervaren en daarbij aandachtspunten en adviezen aan Tessa meegeven. Bij eerdere concerten bleek dat door bezoekers en musici erg gewaardeerd te worden en nuttige tips op te leveren voor de concertgever. 
Het vragen van het oordeel van de luisteraar past in de opzet van Kerk biedt Podium om jonge getalenteerde musici te gelegenheid te bieden om zich te presenteren, ervaring op te doen en daarvan te leren. Het publiek wordt hierbij nauw betrokken.
Het concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg begint om 15 uur. De toegang is vrij en er is een collecte bij de uitgang. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com