Concert door twee fluitisten
Op zondagmiddag 7 april staan twee jonge fluitisten bij ons op het podium: Lianne Eveleens en Anna Cooper. Zij zijn afkomstig uit Nieuw Zeeland en studeren nu aan het conservatorium te Tilburg. Lianne Eveleens rondt dit jaar haar studie af en zal op het concert delen van haar eindexamenprogramma spelen. Anna Cooper is bezig aan haar masteropleiding aan het conservatorium. Beide musiciennes worden tijdens het concert op de piano begeleid door Toon Bierman, repetitor bij het conservatorium.
Lianne Eveleens en Anna Cooper hebben beiden de eerste fase van hun muziekstudie afgerond in Nieuw Zeeland. Lianne behaalde haar Bachelor of Music op de University of Christchurch waar ze in het Christchurch Youth Orchestra speelde. Ook in Nederland was en is ze actief in diverse ensembles, recent als eerste fluitiste in het Euregio Jeugdorkest.
Anna Cooper behaalde in 2015 met de hoogste onderscheiding haar Bachelor of Music aan de University of Auckland. Ze speelde onder meer in het nationaal jeugdorkest van Nieuw Zeeland en won diverse malen muziekcompetities in Auckland en Gisborne.

Dromerig

Anna Cooper opent het concert met de sonate in Es van Joh.Seb.Bach, daarna zullen beide fluitisten afzonderlijk en als duo voornamelijk hedendaagse composities uit 20e en 21e eeuw spelen Op het programma staan onder meer de sonate voor fluit en piano in C van de Russische componist Otar Taktakishvili, het intrigerende Under the African Sun van de Nieuw-Zeelandse Helen Caskie, en de sonate voor fluit en piano van de Fransman Henri Dutilleux. Het concert wordt door Lianne Eveleens en Anna Cooper afgesloten met Maya, een dromerige compositie voor twee fluiten en piano van de Engelse Ian Clarke, een toonaangevend componist in de fluitwereld.
De toegang tot het concert, dat om 15 uur begint is vrij. Er is een collecte bij de uitgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com