Debussy en Mussorgsky gezongen, gespeeld en gedanst voor kinderen beneden EN boven 21 jaar

Sofia, Dagmara en Adinda al in de sfeer

Stichting Kerk biedt Podium organiseert op zondag 24 juni om 15 uur een niet alledaags concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Het wordt een middag met muziek, theater, dans en poppenspel en bij dit gebeuren zijn vooral kinderen van harte welkom. De muziek is van Debussy en Mussorgsky en de uitvoerenden zijn sopraan Dagmara Siuty, pianiste Sofia Vasheruk en danseres Adinda Groeneveld.

Dromen van een kind
De fantasierijke wereld van zijn dochtertje ChouChou inspireerde de 100 jaar geleden overleden Franse componist Claude Debussy tot het componeren van de bekende pianostukken van Children’s Corner. Ook de Russische componist Modest Mussorgsky liet zich door kinderverhalen inspireren in de liederen van The Nursery.
Beide klassieke meesterwerken zijn door de Poolse sopraan Dagmara Siuty, de Russische pianiste Sofia Vasheruk en de Nederlandse danseres Adinda Groeneveld als basis gebruikt voor een nieuwe, vrolijke, spannende en ontroerende kindervoorstelling. Muziek, theater, poppenspel en dans worden gecombineerd tot een schouwspel waarin de belevenissen, dromen en illusies van een kind centraal staan . Sopraan Dagmara Siuty over de voorstelling: “ Het is een voorstelling waarbij je niet stil hoeft te zitten, maar mee kunt dansen, spelen en genieten van prachtige muziek. Een voorstelling waarbij ook de kinderen van boven de 21 zeer zeker zullen genieten!”

Eerste uitvoering
Dagmara Siuty en Sofia Vasheruk gaven eerder een concert in de Doopsgezinde kerk maar wilden graag terugkomen voor de eerste officiële uitvoering van deze voorstelling. Voor de productie van deze voorstelling vroegen zij de medewerking van Adinda Groeneveld. Zij
is gediplomeerd dansdocente en choreograaf en geeft les in klassiek ballet, jazzdance, tapdance, flamenco, moderne dans en pilates. Adinda danste in diverse theaters in Europa en had 11 jaar in Frankrijk haar eigen balletschool. Sinds september 2011 woont en werkt ze weer in Nederland.De toegang tot de muziekvoorstelling is vrij , er is een collecte ter dekking van de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com