Douwe Eisenga speelt eigen werk

Douwe Eisenga.

Zondagmiddag 8 december is de Middelburgse componist en pianist Douwe Eisenga onze musicus. In de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat in Middelburg presenteert en speelt hij zijn eigen composities. Het programma vermeldt een selectie uit Songs & DancesThe Writer, His Wife, Her Mistress, Theme from Wiek en het nieuwe album For Mattia. Het concert begint om 15 uur.
Douwe Eisenga (1961) leerde in eerste instantie zichzelf componeren en schreef in de jaren 80 composities voor diverse theater-, film- en videoproducties. Van 1990 tot 1996 studeerde hij compositie aan het Gronings Conservatorium. Vanaf 2001 ontwikkelt hij steeds meer een eigen muzikale taal, wat onder meer resulteerde in zijn bekende Requiem 1953. Zijn oeuvre groeit en krijgt wereldwijd aandacht tot in Amerika en Rusland toe. Douwe Eisenga toont zijn veelzijdigheid door zowel instrumentale als vocale werken te componeren. Daarover zegt  
een van de vele lovende recensies: “ze zijn weliswaar minimalistisch, maar zitten dynamisch zo knap in elkaar dat ze diepgang ontlenen aan de ontroering die ze oproepen.”

Concertpianist
In 2017 neemt Eisenga in de Doopsgezinde kerk van Middelburg zijn compositie For Mattia op Dit stuk schrijft hij op verzoek van de ouders van een jonge vrouw die ervoor kiest haar leven te beëindigen. In deze compositie verwerkt hij Mattia’s naam en de sfeer van haar favoriete muziek. Het is min of meer het startpunt voor een nieuwe carrière als concertpianist. Sinds enkele jaren is Douwe Eisenga regelmatig te horen als vertolker van zijn eigen werken, zo ook op 8 december bij Kerk biedt Podium in de kerk waar hij For Mattia voor de eerste keer opnam. Deze compositie die zoveel mensen al diep geraakt heeft, staat uiteraard ook nu op het programma. De toegang tot het concert, dat om 15 uur begint is vrij. Er is een collecte bij de uitgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com