Drie cellisten en de veelzijdigheid van hun instrument


Onder de titel Leermeester-Gezelconcerten organiseren Stichting Kerk biedt Podium en Muziekschool Zeeland enkele concerten, waarbij docenten van de muziekschool met een of enkele van hun getalenteerde leerlingen optreden. Het eerste concert is op zondagmiddag 20 november om 15.00 uur in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. De musici zijn cellodocent Martijn Kooiman en zijn twee leerlingen Noa Wondergem en Noa van den Doel.
Het concert krijgt als thema mee “de veelzijdigheid van de cello start bij Bach”.
Geopend wordt dan ook met de bekende Eerste Suite van Johann Sebastian Bach. Daarna klinkt echter niet alleen klassieke, maar ook film- en popmuziek. Het programma met soli, duetten en trio’s zal de grote variatie aan muziekstijlen, die op een cello mogelijk is, demonstreren.

Enthousiast
Het is juist die variatie, die de beide leerlingen zo aanspreekt. Noa Wondergem en Noa van den Doel volgen al ruim 8 jaar celloles bij Muziekschool Zeeland en zijn enthousiast over hun instrument met die diepe lage klanken naast helder zingende hogere tonen.
Martijn Kooiman studeerde in 2004 af aan het Conservatorium te Rotterdam met als specialisatie solistische kamermuziek. Hij is cellodocent bij Muziekschool Zeeland op de leslocaties Goes en Middelburg.

De toegang tot het concert is vrij, maar een gift ter dekking van de kosten is zeer welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com