Harp en cello op 7 maart a.s.

Op zaterdag 7 maart om 20 uur geven harpiste Merlijn van Mierlo en celliste Renate Apperloo een concert bij ons. Op het programma staan werken van onder meer Saint-Saëns, Elgar, Pärt en Fauré.
De twee optredende musici kennen elkaar van het Euregio Jeugdorkest, waarmee ze veel concerten gaven in Nederland en België, maar ook op tournee zijn geweest naar Wenen, Italië en Shanghai en omstreken.

Grachtenfestival
Waar Merlijn koos voor de studie geneeskunde, is Renate doorgegaan in de muziek. Inmiddels volgt ze haar masteropleiding aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover. Ze nam met succes deel aan het Prinses Christina Concours en was meerdere malen te horen op Radio 4.
Als soliste debuteerde ze in oktober 2017 in Tsjaikovski’s Rococo Variaties met het Mozartorkest en in april 2018 speelde ze het Dubbelconcert van Brahms met Symfonieorkest Haerlem.
Uit interesse voor de barok en authentieke uitvoeringspraktijk studeerde ze vanaf 2016 ook barokcello bij Viola de Hoog aan het Conservatorium van Amsterdam. Renate speelt in het Helikon Strijkkwartet dat concerten gaf tijdens het Grachtenfestival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, de Strijkkwartet Biënnale en in het Concertgebouw.

Teruggeven
Merlijn van Mierlo begon op 5-jarige leeftijd met harpspelen aan de muziekschool te Goirle. Ze volgde een jaar de vooropleiding aan het conservatorium te Tilburg, maar koos toen voor de studie geneeskunde aan de VU te Amsterdam. Ze heeft nu privéles bij Sabien Canton en speelt sinds 5 jaar in het VU orkest mee. Het VU orkest geeft elk jaar een concert in het Concertgebouw in Amsterdam en het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven en gaat ook jaarlijks op tournee.
Eind dit jaar hoopt Merlijn af te studeren als basisarts. In het kader van haar opleiding heeft ze zes weken stage gelopen in de Middelburgse huisartsenpraktijk de Vleugelnoot. Daarover zegt ze: ”In die zes weken stage heb ik het prachtige Middelburg van dichtbij mogen leren kennen en ik zou nu graag met dit concert iets aan de stad terug willen geven”
De toegang tot het concert is vrij. Er is een collecte bij de uitgang ten bate van de Stichting Kerk biedt Podium. Meer informatie over het concert: www.kerkbiedtpodium.nl

foto: Veerle Bastiaanssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com