Klinkende klarinetten in Doopsgezinde kerk Middelburg

Op zaterdag 18 juni concerteert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg het klarinetensemble Klezz uit Zierikzee onder leiding van Hans Hest. Op het programma werken van Joh.Seb.Bach, Antonin Dvorak, Gustav Mahler, Gustav Holst, Mario Bürki en Leonard Bernstein. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Kerk biedt Podium samen met de Muziekschool Zeeland en is het eerste van een serie, waarin docenten van de Muziekschool samen met een of meer gevorderde leerlingen optreden.

Gevarieerd repertoire
Het klarinetensemble bestaat uit leerlingen van Hans Hest, klarinetdocent aan Muziekschool Zeeland. Begonnen in 1999 met een kleine groep van enkele leerlingen, is KleZZ inmiddels uitgegroeid tot een ensemble bestaande uit tien tot vijftien leden met allemaal meerdere jaren ervaring op de klarinet.
Bijna alle soorten klarinetten zijn binnen KleZZ vertegenwoordigd, van de kleinste (es-klarinet) tot de grootste (contrabas-klarinet). Samen laten zij een gevarieerd repertoire horen, van klassiek tot jazz maar ook pop en uiteraard klezmer worden door de groep ten gehore gebracht. Naast het samenspel spelen de leden tijdens concerten ook solo.

Concertreizen
KleZZ geeft regelmatig optredens, hoofdzakelijk in Zeeland maar ook in andere steden in Nederland. Het ensemble concerteert ook samen met andere orkesten en koren, zoals het Zeeuws Byzantijns koor Sretenje en de Big Band van Muziekschool Zeeland. Met de klarinetensembles uit Goes en Roosendaal wordt eens in de twee jaar een concertreis georganiseerd. Zo zijn in de afgelopen jaren onder andere Perugia, Kopenhagen, Barcelona, Praag, Salzburg, Leipzig, Florence, Berlijn, Lille, Gent en Reims bezocht.
In 2017 heeft Klezz een eigen CD uitgebracht: Zeeuws Riet.
Het concert in de Doopsgezinde kerk begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, bij de uitgang is er een collecte ter dekking van de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com