Vioolmuziek van Barok tot heden op 30 oktober 2021

Op zaterdag 30 oktober concerteren Michelle Pritchard, viool en altviool, Marco van Pagee, altviool m.m.v. Bert Geleijnse, orgel bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Op het programma Barokmuziek en eigentijdse composities.


Michelle Pritchard
Michelle Pritchard opent het concert met het bekende Prelude uit de Eerste Suite van Joh.Seb.Bach.In haar geboorteland Australië kreeg ze al op 8 jarige leeftijd vioolles.Ze studeerde af met onderscheiding aan het conservatorium in Sydney en aan de Universiteit van Tasmanië. In 1990 won zij de Concertwedstrijd voor leerlingen van secondary schools. Als Musicienne van het Jaar op het Pan Pacific International Music Camp kreeg zij de kans om in Amerika masterclasses te volgen. Michelle Pritchard stond op diverse concertpodia, zowel in Australië als in diverse Europese landen, waaronder Nederland. In dit land studeert ze sinds 2020 bij Ásdís Valdimarsdottir aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze komend voorjaar haar masterexamen zal spelen. Met haar partner, de violist Marco van Pagee en haar ensemble, The Bax Trio, geeft Michelle ook hier concerten. Tevens heeft zij een lespraktijk.

Marco van Pagee
Middelburger Marco van Pagee studeerde eveneens aan het Koninklijk Conservatorium viool en altviool resp. bij Dacina van Wely en Jürgen Kussmaul. Als 24-jarige was hij eerste altviolist bij het Nederlands Radio Kamer Orkest. In 1976 emigreerde hij naar Australië en bouwde daar een carrière op als concertgever, dirigent en docent. Zo was hij eerste altviolist in het Melbourne Opera and Ballet Orchestra en als docent en hoofd van de afdeling Kamermuziek verbonden aan het Victorian College of the Arts. Van Pagee is mede-oprichter en artistiek directeur geweest van de Melbourne International Chamber Music Competition, wereldwijd een van de meest prestigieuze klassieke muziekcompetities voor jonge talenten. Ook was hij artistiek directeur en dirigent van het door hem opgerichte Geminiani Orchestra, dat wordt beschouwd als een van de beste podia voor muziekstudenten in Australië.
Hij maakte concertournees door Australië en Europa. Sinds 2020 woont hij weer in Nederland waar hij samen met partner Michelle Pritchard concerten geeft en lessen viool en altviool geeft.

Barok
Naast Bach staan Telemann en Purcell als barokcomponisten op het programma: Michelle Prichard
en Marco van Pagee spelen elk een sonate van hen. Dat doen ze samen met Bert Geleijnse, organist van de Doopsgezinde kerk, die als solo een Air van Loeillet zal spelen, eveneens uit de Barok.
Uit de stijlperiode,direct volgend op de Barok, spelen beide violisten een duet in drie delen van Carl Stamitz.

Eigentijds

Michelle Pritchard sluit het concert af met twee eigentijdse composities voor solo altviool van de Nederlandse componist Orkun Agir en zijn Australische collega Ross Edwards.
Het concert begint om 20 uur. Er is geen toegangsprijs maar een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten. Reserveren van kaarten is niet nodig, wel zijn coronapas of recent bewijs van vaccinatie vereist.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com