Oekraïnse celliste op instrument van Zeeuwse makelij

Vioolbouwer Johan Jacobs uit Middelburg vervaardigde voor de getalenteerde uit de Oekraïne afkomstige Alona Kliucha een cello, die bij haar docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag opviel door de bijzondere klank. 
U kunt deze cello horen in het concert, dat Alona bij ons geeft op vrijdag 27 september om 20 uur. Zij doet dat samen met haar landgenoot Andrej Romanov, die haar begeleidt op kistorgel o.a in werken van Bach en Vivaldi.
Op het orgel van de kerk speelt Andrej twee werken van Mendelssohn en Bach. Alona Kliucha zal eveneens solo te horen zijn in delen uit de Derde suite voor cello van Bach en songs van Philip Glass

Alona Kliuchka

De Stichting Eigen Muziekinstrument helpt professionele musici en getalenteerde conservatorium studenten een eigen instrument te verwerven. Ook Alona heeft een groot deel van de aankoopsom van de Stichting gekregen, maar zal het resterende bedrag zelf moeten verwerven onder meer door het geven van concerten. Met uw vrijwillige gift bij de uitgang helpt u haar hierbij. Rotary Middelburg heeft eveneens een bijdrage toegezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com