Oude spirituals klinken in Doopsgezinde kerk Middelburg

Sjoerd Bin brengt spirituals tot nieuw leven


Na een jaar zonder live concerten starten we weer !

Op vrijdag 1 oktober om 20 uur verzorgt de Middelburgse zanger Sjoerd Bin een optreden in de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Hij laat oude spirituals in een eigen bewerking horen en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. Medewerking verleent violiste Jeanine Melis..

Sjoerd Bin, (34) groeide op met klassiek gitaar en speelde al op jonge leeftijd concerten. Later koos hij voor een blues/country achtige stijl zonder zijn klassieke roots te vergeten. Zijn muziek kenmerkt zich door een sfeervolle combinatie van ritmiek en een zekere melancholiek.
In 2014 brachten Sjoerd en zijn broer het album: ‘Brieven, liederen over de oorlog van 14-18’ uit. Dit album werd goed ontvangen in de (vak)pers.

Troost
Een paar jaar geleden is Sjoerd Bin oude zangbundels van thuis gaan doorzoeken. Hij (her)ontdekte een aantal spirituals, die hij in zijn eigen stijl bewerkte. Een selectie van deze traditionals brengt hij in dit concert ten gehore.
De oorsprong van de spirituals is religieus, “Maar” zegt Bin “in al die liederen draait het ook om troost als universeel thema. Die traditionals hebben vaak een zekere nuchterheid over zich. Ze gaan over het leven, de dagelijkse beslommeringen.”
Violiste Jeanine Melis ondersteunt met haar instrument de zang en gitaarmuziek van Sjoerd Bin. Ze studeerde in 2019 cum laude af aan het Conservatorium in Tilburg. Jeanine heeft een lespraktijk en is verbonden aan het Ars Musica Orkest als aanvoerder van de tweede violen.

Coronatoegangsbewijs
De toegang tot het concert is vrij, bij de uitgang is een collecte ter dekking van de kosten. Wel moet u een coronatoegangsbewijs met QR code bij u hebben, op de mobiele telefoon of uitgeprint. Dat bewijs is te krijgen als u volledig gevaccineerd bent, een geldig herstelbewijs heeft of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Zie de site http://coronacheck.nl
Als u niet over een toegangsbewijs met QR code kunt beschikken, neem dan uw registratiebewijs coronavaccinatie mee, wanneer u bij de GGD gevaccineerd bent of vraag het aan uw huisarts, als u daar gevaccineerd bent. Coronamaatregelen mogen geen beletsel zijn om met elkaar van muziek te genieten.

Volgende concerten
En dan onze volgende concerten:
zaterdag 30 oktober 20 uur: de twee jonge talenten Amber Mertens, piano en Sara Marinissen, viool
zondag 28 november 15 uur: gitarist Rein Koolen met oud-leerlinge Karlijn Geleijnse in bijzondere duetten en solo


2 gedachten over “Oude spirituals klinken in Doopsgezinde kerk Middelburg

  • 9 november 2021 om 15:14
   Permalink

   Was leuk concert, Martin
   Volgende keer meer bezoekers, hoop ik
   Groet
   Bert Geleijnse

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com