Russische orgelmuziek op 10 maart om 15 uur

foto:Kees Tempelaar

Zondagmiddag 10 maart: het laatste concert in een serie van vier rond het orgel van de Doopsgezinde kerk in Middelburg. Dan speelt organiste Anna Rusakova Vlaamse en Russische orgelmuziek . Op het programma staan ook enkele werken van Johann Sebastian Bach en Albert de Klerk.
Anna Rusakova studeerde magnum cum laude af in musicologie aan het Tchaikovsky-conservatorium te Moskou en doceerde 8 jaar Europese en Russische muziekgeschiedenis aan het Muziekpedagogische Instituut, eveneens in Moskou. Ze is de auteur van diverse artikelen over muziekgeschiedenis en -theorie, waaronder publicaties over Russische en Vlaamse orgelmuziek.
Vanaf 2009 woont Anna Rusakova in België, waar ze in 2016 met grote onderscheiding afstudeerde als organiste aan het Lemmensinstituut te Leuven . Als Erasmusstudente volgde ze in 2015 lessen aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij de orgeldocenten Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Bij Joris Verdin in Antwerpen volgde ze een postgraduaat aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Anna Rusakova treedt regelmatig op als soliste en als begeleidster en verleent medewerking aan kerkdiensten in Brussel en Leuven.

Onbekend
Tijdens het concert van 10 maart zal ook Russische orgelmuziek klinken. Deze muziek is in feite onbekend en nauwelijks te vinden op programma’s van Nederlandse orgelconcerten.Toch bestaat er wel degelijk een Russische orgelcultuur en Anna Rusakova wil graag laten horen wat deze cultuur aan fraaie muziek heeft voortgebracht. 
Het concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat begint om 15 uur. De toegang is vrij en er is een collecte bij de uitgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com