Veel lof voor examenspel van Amber en Sara

v.l.n.r Jos Vogel, Amber Mertens, Sara Marinissen foto: Olivier Marinissen


Na negen lange maanden was er zaterdagmiddag 26 juni weer publiek en er klonk muziek.
En hoe! Amber Mertens, piano en Sara Marinissen, viool -leerlingen van Muziekschool Zeeland -speelden met veel verve hun openbaar D-examen.
De examencommissie was vol lof en roemde onder meer de muzikale persoonlijkheid van Sara en het toucher van Amber.
De jonge musici hadden het zich bepaald niet gemakkelijk gemaakt. Zo speelde Amber onder meer het eerste deel uit de complexe Sonate in A mineur van Schubert en Sara vertolkte de niet minder complexe Theme et Variations van Messiaen. Daarbij werd ze begeleid door Jos Vogel op de vleugel. Jos toonde zich een even betrouwbaar pageturner als begeleider bij het laatste stuk: de sonate in A majeur van Cesar Franck, door Amber en Sara samen uitgevoerd.

Na het concert trok de examencommissie zich even terug voor beraad en restte de beide musici niets anders dan (een beetje gespannen? ) op de uitslag te wachten. Hoewel die uitslag gezien het vertoonde spel wel duidelijk was…..
Dit keer waren we als Stichting niet zelf de organisator van het concert, maar verleenden we gastvrijheid voor dit examen (met familie en vrienden als publiek) aan de Muziekschool Zeeland. In feite was dit de markering van de samenwerking die Muziekschool en Stichting in de komende tijd hopen op te bouwen.
Amber en Sara zullen we in ieder geval dit seizoen weer met genoegen terugzien op ons podium. De eerste afspraken zijn al gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com