Vlaams topduo op orgel bij Kerk biedt Podium

 

Zaterdag 15 december om 20 uur concerteren bij ons Joris Verdin, internationaal bekend organist en musicoloog en zijn echtgenote, Annelies Focquaert, eveneens met een indrukwekkende carrière. Joris Verdin is orgeldocent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en verbonden aan de afdeling Musicologie van de Universiteit Leuven. Hij heeft een internationale reputatie als specialist van de negentiende-eeuwse literatuur. Master classes, uitgaven en wetenschappelijke artikels vormen een belangrijk element in de huidige activiteiten. Echtgenote Annelies Focqaert vestigde als een van de eersten serieuze aandacht op de componist Jacques Lemmens (1823-1881). Focquaert kenmerkt zich in haar werk door toegankelijkheid. Ze concerteert door heel Europa, en onderhoudt in Antwerpen een uitgebreide lespraktijk, met tientallen leerlingen van alle leeftijden. Ook werd zij dit jaar uitgenodigd om te spelen in het gerenommeerde Orgelpark te Amsterdam.

Het concert op 15 december heeft een bijzonder karakter: U gaat werken horen voor 2, 3 en 4 handen. Op het programma staat minder bekende 19e eeuwse Duitse muziek uit het Topfer Album. Daarnaast hoort u eigen composities  van Joris Verdin. Annelies Focquaert zal tevens muziek op altfluit uitvoeren.
Beide musici spelen dit concert belangeloos. Dit  niet alleen als promotie voor Kerk biedt Podium, maar vooral ook vanwege de intimiteit en de akoestiek van de kerk en de fraaie klank van het orgel. Bij zijn kennismakingsbezoek toonde Joris Verdin zich hierdoor duidelijk gecharmeerd.
De toegang tot het concert is -zoals gebruikelijk bij ons-  vrij en uw vrijwillige bijdrage in de onvermijdelijke kosten is weer zeer welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com