Nazomer concertweek bij Stichting Kerk biedt Podium

De Nazomer Concertweek van Stichting Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk van Middelburg bestaat uit twee bijzondere uitvoeringen waarvan de eerste in samenwerking met Muziekschool Zeeland.
Op maandag 23 oktober om 15.30 u geeft Dimitri Boekhoorn een harp- en fluitrecital en op zondag 29 oktober om 15.00 u treedt het Meraki trombonekwartet op.
Beide concerten aan de Lange Noordstraat 62 kennen geen toegangsprijs, een vrijwillige bijdrage van minimaal € 7,50 wordt daarentegen zeer op prijs gesteld.


Van trilling tot rilling


De in Frankrijk wonende Nederlander Dimitri Boekhoorn is specialist op de oude en moderne harp en gerenommeerd fluitist.
Dimitri Boekhoorn doceerde aan de universiteit van Rennes en heeft een doctoraat in keltische studies. Hij heeft gepubliceerd over keltische cultuur en oude muziek en verleende zijn medewerking aan diverse muziekfestivals in Europa.
Zijn repertoire bestaat uit traditionele en keltische muziek, muziek uit Renaissance en Barok en eigen composities.
Tijdens het concert op 23 oktober onder de titel ” ‘Van trilling tot rilling” zal hij diverse soorten harpen en fluiten laten horen en zien
Zijn speciaal door hem ontwikkelde speeltechniek levert een unieke klank op en een lichte stijl van spelen met veel muzikale versiering.

De ziel van het koper

Het Meraki trombonekwartet is opgericht in 2022 en bestaat uit Hans de Doelder (alt- en tenortrombone),  Arjen Pekaar (tenortrombone), Rob Hartman (bastrombone) en Corné van Stee (bastrombone).
Op zondagmiddag 29 oktober laat dit kwartet het publiek de veelzijdigheid van de trombone horen met een gevarieerd programma onder de titel “De ziel van het koper”
De naam Meraki komt uit het Grieks en betekent zoveel als iets van jezelf in je werk leggen, ziel, creativiteit, liefde.
Het kwartet zal werken uitvoeren van Bruckner, Bach, Mendelssohn, Gershwin en Bernstein en hoopt zo de toehoorders te kunnen laten genieten van het grote bereik in toonhoogte, dynamiek en de klankkleur van de trombone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.