Weer Podium Thuis

Concert 27 september j.l. Fantastisch, maar voorlopig even het laatste ‘real’

Op 27 september jl. begonnen we als Kerk biedt Podium vol goede moed aan het nieuwe seizoen met een concert in twee afleveringen, weliswaar beperkt door corona, maar muzikaal gezien een groot succes met fantastische musici en een enthousiast publiek.

Helaas, de ontwikkelingen in de verspreiding van het virus en de bijbehorende maatregelen in de weken daarna waren zodanig, dat  wij besloten om toch maar weer pas op de plaats te maken met de live concerten. Vanavond, 30 oktober, hadden wij een concert met Barokmuziek voor viool en basso continuo in de Doopsgezinde kerk in de planning staan. Tot onze spijt moeten we de deuren gesloten houden.

Maar: we willen blijven doorgaan om samen met u mooie muziek  (uitvoerend en luisterend) te laten klinken. Kan Kerk biedt Podium even niet…?…dan Podium Thuis.

We gaan dan ook het geplande concert in de komende maand november voor u in een iets afgeslankte vorm laten uitvoeren en online zetten via onze website en we berichten u uiteraard daarover.

Hoe het daarna verder gaat? We zullen het moeten afwachten…
Afwachten hoeft echter geen stilzitten te betekenen. Dus zullen we -mocht dat nodig blijken -doorgaan met deze online mini-concerten. Uw suggesties of mogelijk zelfs aanbod daarvoor zijn zeer welkom.

Zo maken we onze concerten corona- proof

 • U kunt bij binnenkomst en verlaten van de kerk uw handen ontsmetten.

 • Ook noteren we uw naam en telefoonnummer, maar alleen met uw toestemming. Deze gegevens zijn uitsluitend voor de GGD bestemd om u te kunnen bereiken, mocht er er ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch sprake zijn van een besmetting.
  Na 2 weken vernietigen wij de gegevens, die we alleen op hun verzoek aan de GGD verstrekken.

 • Het maximum aantal zitplaatsen is 35, met een tussenruimte van 1, 5 m. Daaronder 8 sets van 2 aaneengeschoven stoelen voor bezoekers, die tot hetzelfde huishouden behoren.

 • Onze gastdames en -heren nemen evenals U de 1,5 meter in acht. Waar dat niet mogelijk is, dragen ze een mondkapje.

 • U wordt bij ontvangst naar uw plaats gebracht door een gastdame of -heer.

 • Vóór het concert reinigen we oppervlakten zoals stoelleuningen, toilet (kranen) en deurkrukken.

 • We ventileren waar en wanneer dat mogelijk is.
 • We geven aanwijzingen voor een looproute, waarbij zoveel mogelijk afstand tot elkaar gehouden kan worden.

 • We verzoeken u niet naar het concert te komen, als u gezondheidsklachten heeft, die op COVID duiden of in aanraking bent geweest, met iemand die besmet is.
 • U wordt verzocht geen gebruik te maken van de garderobe, maar uw jas over uw stoelleuning te hangen.

 • In de kerk graag niet lopen, als dat niet strikt nodig is. Dat geldt ook voor toiletbezoek.

Kerk biedt Podium weer van start.

v.l.n.r.Koenraad Spijker, piano; Emma Roijackers, viool; Anna Trombetta, mezzo-sopraan

Na zes maanden gedwongen rust gaat Kerk biedt Podium weer van start.
Op zondagmiddag 27 september openen violiste Emma Roijackers, mezzosopraan Anna Trombetta en pianist Koenraad Spijker het nieuwe seizoen met muziek van Beethoven en Bernstein. Dat doen ze in twee concerten, te beginnen om 14 uur en herhaald om 16 uur.
Van Beethoven worden delen uit zijn sonates voor viool en piano uitgevoerd en liederen voor zang en piano. Daarnaast zullen delen uit Bernsteins beroemde West Side Story klinken. De musici beloven een zeer afwisselend programma te bieden, van serieus tot swingend, waarbij ze ook het een en ander zullen vertellen over hun muziekkeuze.

Hoog niveau
Met elkaar staan Emma Roijackers, Anna Trombetta en Koenraad Spijker garant voor een concert waarin enthousiasme, muzikaliteit en een hoog technisch niveau hand in hand gaan.
De mezzo-sopraan Anna Trombetta studeerde in 2016 af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en begon in 2019 aan een Master Klassiek Zang op het Conservatorium van Amsterdam. Zij trad in 2018 op als Emperor Nerone in Monteverdi’s L’incoronazione di Poppea en in 2019 vertolkte ze de rol van Cherubino in Mozarts Le Nozze di Figaro. Haar Amerikaans debuut maakte Anna bij The Center for Contemporary Opera.
Met pianist Koenraad Spijker vormt ze een duo en treedt ze regelmatig in het land op.
Koenraad Spijker studeerde in 2013 aan het conservatorium van Utrecht af met een 9,3 af voor zijn bachelor klassiek piano. In 2019 haalde hij een 10 voor zijn masterexamen. Hij heeft zich gespecialiseerd in de muziek van Aleksander Skrjabin. Zijn eindexamenrecital bestond dan ook geheel uit werken van de Russische meester.
Koenraad speelde op nationale en internationale festivals in klassieke muziek, kamermuziek, improvisatie en wereldmuziek.
Violiste Emma Roijackers studeerde in 2019 af aan het Conservatorium van Amsterdam met de hoogst mogelijke onderscheiding: 10.
Ze is actief als kamer-musicus, soliste en concertmeester en treedt ze zowel in Nederland als in Europa op. In Nederland op de grote podia als Tivoli Vredenburg, het Muziekgebouw en het Concertgebouw.
Emma behaalde meerdere prijzen o.a. op het Prinses Christina Concours en wordt gevraagd op internationale kamermuziekfestivals. Zij speelt regelmatig mee bij het gerenommeerde Amsterdam Sinfonietta.

Reserveren
In verband met het coronavirus zal het concert door maximaal 30 bezoekers bezocht kunnen worden en wordt het op 2 tijdstippen gehouden: 14 uur en een herhaling om 16 uur. Reserveren is noodzakelijk. Dit kan per mail naar kerkbiedtpodium@gmail.com. Graag uw telefoonnummer en het gekozen tijdstip vermelden.
De toegang tot het concert is vrij en er is een collecte ter dekking van de kosten. Deuren van de kerk gaan 15 minuten voor aanvang van het concert open.