Veel lof voor examenspel van Amber en Sara

v.l.n.r Jos Vogel, Amber Mertens, Sara Marinissen foto: Olivier Marinissen


Na negen lange maanden was er zaterdagmiddag 26 juni weer publiek en er klonk muziek.
En hoe! Amber Mertens, piano en Sara Marinissen, viool -leerlingen van Muziekschool Zeeland -speelden met veel verve hun openbaar D-examen.
De examencommissie was vol lof en roemde onder meer de muzikale persoonlijkheid van Sara en het toucher van Amber.
De jonge musici hadden het zich bepaald niet gemakkelijk gemaakt. Zo speelde Amber onder meer het eerste deel uit de complexe Sonate in A mineur van Schubert en Sara vertolkte de niet minder complexe Theme et Variations van Messiaen. Daarbij werd ze begeleid door Jos Vogel op de vleugel. Jos toonde zich een even betrouwbaar pageturner als begeleider bij het laatste stuk: de sonate in A majeur van Cesar Franck, door Amber en Sara samen uitgevoerd.

Na het concert trok de examencommissie zich even terug voor beraad en restte de beide musici niets anders dan (een beetje gespannen? ) op de uitslag te wachten. Hoewel die uitslag gezien het vertoonde spel wel duidelijk was…..
Dit keer waren we als Stichting niet zelf de organisator van het concert, maar verleenden we gastvrijheid voor dit examen (met familie en vrienden als publiek) aan de Muziekschool Zeeland. In feite was dit de markering van de samenwerking die Muziekschool en Stichting in de komende tijd hopen op te bouwen.
Amber en Sara zullen we in ieder geval dit seizoen weer met genoegen terugzien op ons podium. De eerste afspraken zijn al gemaakt.

Een periode afsluiten….

In de afgelopen periode moesten de deuren voor onze concertbezoekers helaas gesloten blijven. De corona had de maatschappij in de houdgreep. Toch bleef het Podium niet helemaal leeg. Dank zij de medewerking van diverse toegewijde musici, amateur en professioneel, konden we u toch een aantal digitale concerten aanbieden. Ze zijn te vinden op ons YouTube kanaal.
Op 19 juni jl. sloten we deze digitale concerten af met een klein recital door Karlijn Geleijnse op gitaar en ukelele met als titel Klassiek op de snaren
We willen haar en alle andere musici bedanken voor hun medewerking en inzet om met deze digitale concerten toch nog wat muzikale voortgang aan ons werk als Stichting Kerk biedt Podium te geven. Na de zomervakantie hopen we onze activiteiten waar mogelijk als vanouds weer op te pakken en u te ontvangen bij de ‘life’-concerten. U hoort van ons.

Weer Podium Thuis

Concert 27 september j.l. Fantastisch, maar voorlopig even het laatste ‘real’

Op 27 september jl. begonnen we als Kerk biedt Podium vol goede moed aan het nieuwe seizoen met een concert in twee afleveringen, weliswaar beperkt door corona, maar muzikaal gezien een groot succes met fantastische musici en een enthousiast publiek.

Helaas, de ontwikkelingen in de verspreiding van het virus en de bijbehorende maatregelen in de weken daarna waren zodanig, dat  wij besloten om toch maar weer pas op de plaats te maken met de live concerten. Vanavond, 30 oktober, hadden wij een concert met Barokmuziek voor viool en basso continuo in de Doopsgezinde kerk in de planning staan. Tot onze spijt moeten we de deuren gesloten houden.

Maar: we willen blijven doorgaan om samen met u mooie muziek  (uitvoerend en luisterend) te laten klinken. Kan Kerk biedt Podium even niet…?…dan Podium Thuis.

We gaan dan ook het geplande concert in de komende maand november voor u in een iets afgeslankte vorm laten uitvoeren en online zetten via onze website en we berichten u uiteraard daarover.

Hoe het daarna verder gaat? We zullen het moeten afwachten…
Afwachten hoeft echter geen stilzitten te betekenen. Dus zullen we -mocht dat nodig blijken -doorgaan met deze online mini-concerten. Uw suggesties of mogelijk zelfs aanbod daarvoor zijn zeer welkom.