ZeeBra en de veelzijdigheid van de saxofoon op 16 april

Jarenlang was Marijke Poppe een zeer gewaardeerde saxofoon docente aan de muziekschool in Middelburg In 2018 vormde ze samen met drie andere oud-docenten van de muziekscholen in Zeeland en Brabant het ZeeBra Saxofoonkwartet. Daarin komen hun liefde voor de muziek en de saxofoon naast het plezier van samenspelen bij elkaar.
Wat dat oplevert, kunt u meemaken op zondag 16 april om 15.00 uur bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg
Het ZeeBra Saxofoonkwartet presenteert dan een programma, waarin de veelzijdigheid van de saxofoon duidelijk zal worden. Voor de pauze klinkt Premier Quator Opus 53 van Jean Baptiste Singelée, speciaal geschreven voor zijn vriend Adolphe Sax. Deze originele saxofoonmuziek wordt omlijst door een aantal muziekstukken, die bewerkt zijn voor saxofoon: Sevilla van Isaac Albéniz, Oblivion van Astor Piazolla en een selectie uit Porgy & Bess van George Gershwin.
Na de pauze volgen fraaie filmmuziek uit Merry Go Round of Life en Summer Shadows en de warmbloedige suite Sud America van Lino Florenzo. 
Het concert wordt afgesloten met het meeslepende Ulla in Africa van Heiner Wiberny. 
ZeeBra Saxofoonkwartet bestaat uit: Anja Sinke, bariton; Marijke Poppe, tenor; René de Jong, alt en Madeleine de Jong, sopraan.
Welkom! De toegang tot het concert is vrij, uw gift bij de uitgang wordt zeer op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.