Saxofoonkwartet van Byrd tot Bernstein

saxo-continuo

Op zondag 19 maart verzorgt saxofoonkwartet Saxo Continuo uit Zoetermeer het maandelijks concert van Stichting Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg.
Saxo Continuo heeft gekozen voor een gevarieerd programma met muziek vanaf de 16e eeuw tot heden. Zo klinkt voor de pauze muziek uit de Barok en Romantiek met respectievelijk Bach, Scarlatti en Grieg. Ook muziek uit de 20e eeuw komt aan bod met Piazolla en de beroemde song ‘Maria’ uit de West Side Story.
Na de pauze speelt Saxo Continu muziek uit de 16e en begin 17e eeuw met bekende namen als Praetorius, Morley en Byrd, maar ook wat minder bekende componisten als John Farmer en de Fransman Estienne du Tertre.
De vertolking van met name de muziek uit deze periode op saxofoons geeft dit concert een extra dimensie.

De musici

Saskia Willems (altsax), Daniëlle Hoeben (tenorsax), Rudi van Venetië (sopraansax) hebben elkaar jaren geleden ontmoet tijdens de saxofoonles op het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer, waar zij les kregen van Eloy Wigman (baritonsax). Met hem hebben ze het saxofoonkwartet Saxo Continuo gevormd. Het kwartet speelt verschillende stijlen, van klassiek tot jazz en populaire muziek.
Het concert begint om 15 uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte ter dekking van de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com