Kunst verbeeld en verklankt in Doopsgezinde kerk

Zondag 2 oktober is de Doopsgezinde kerk, Lange Noordstraat, Middelburg vanaf 13.00 uur open voor ieder, die naar kunst wil kijken én luisteren. Aan de wanden hangen schilderijen van Annick Craanen, foto’s van Corry Zwart en assemblages van Jacolien Zwart en om 15.00 uur klinkt vanaf de orgelgalerij koor- en orgelmuziek. Uitvoerenden: vocaal ensemble Musica da Lima en organist Frank Resseler. Dit concert wordt om 16.00 uur herhaald.
De toegang is vrij, giften ter dekking van de kosten zeer welkom. De middag wordt georganiseerd door de werkgroep Kunst in de Kerk en Stichting Kerk biedt Podium.

Het programma
Uitgevoerd worden het Kyrie, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei uit de Missa Sponsa Christi van Hendrik Andriessen (1892-1981). Deze vocale muziek wordt omlijst door twee orgelwerken: de Fantasia in c klein, BWV 562 van J.S. Bach (1685-1750) en de Toccata in C groot van Gordon Young (1919-1998)

De musici
Musica da Lima is in 1997 opgericht en treedt – afhankelijk van het uit te voeren programma – op in wisselende bezetting, zowel a cappella als met orgelbegeleiding. In 2003/2004 heeft het ensemble een tournee door binnen-en buitenland gemaakt met een Maria-programma, uitgevoerd in diverse kerken in Amsterdam, Monnickendam, Brugge en Rome.
In de Doopsgezinde kerk zal gezongen worden in de volgende bezetting: Debby de Lima, sopraan en artistiek leider, Saskia Brons, sopraan en Philomena Dol, alt.
Deze drie zangeressen beschikken over de nodige ervaring, opgedaan in diverse koren, zoals de Leidse Cantorij, The Carol Company, het Pancras Consort Leiden, Cappella Nicolai en Nicholas Chorale Amsterdam.
Organist Frank Resseler is verbonden aan het Kerkelijk Centrum de Regenboog te Leiden. Hij is bestuursvoorzitter van Stichting Cathedral Organ Leiden, die de Engelse koor- en orgeltraditie in Nederland wil bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com