Liedrecital door Hanna de Bruin en Manon BerendschotOns nieuwe seizoen wordt op zondagmiddag 18 september geopend met een liedrecital door mezzo-sopraan Hanna de Bruin en pianiste Manon Berendschot.
Het concert in de Doopgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te MIddelburg begint om 15 uur

De liefde en het leven
Uitgevoerd wordt de liedcyclus Frauenliebe und Leben van Robert Schumann. Deze Duitse romantische componist wist teksten van dichters zoals Heinrich Heine en Adelbert von Chamisso uitstekend op muziek te zetten, waarbij hij zowel de zangstem als de piano een vertellende rol gaf. De cyclus Frauenliebe und Leben staat, zoals de titel aangeeft, in het teken van de liefde en het leven. Het beschrijft de liefde van een vrouw voor haar man vanaf de eerste ontmoeting tot zijn dood.
Naast deze prachtige compositie van Robert Schumann zal het Duo for a While liederen van andere Duitse componisten laten horen zoals Clara Schumann, Johannes Brahms en Franz Schubert.

Duo for a While
Sinds september 2017 vormen Hanna de Bruin en Manon Berendschot het ‘Duo for a While’. Ze leerden elkaar kennen in de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. Wat begon als gezellig samen spelen is uitgegroeid tot een ambitieus liedduo.
Momenteel studeert Hanna aan het Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow en Manon aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Het duo speelde al op veel verschillende podia en won in april 2021 de tweede prijs in de Fontys Willem Twee Kamermuziekwedstrijd.

De toegang tot het concert is vrij en er is een collecte bij de uitgang te dekking van de kosten van het concert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com