Na 30 jaar leermeester en leerling samen op het podium

En weer moet onze samenleving gedeeltelijk op slot als gevolg van oplopende besmettingscijfers. Gelukkig mogen de concertpodia nog open blijven en kan ons concert van zondagmiddag 28 november om 15.00 uur in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg doorgaan. We zullen daarbij een aantal voorzorgsmaatregelen treffen, zodat u veilig van muziek kunt genieten.
Voor die muziek zullen dan zorgen Karlijn Geleijnse en haar oud-gitaarleraar Rein Koolen. Ze hebben een concertprogramma samengesteld met gitaarcomposities uit verschillende stijlperiodes.

Over de musici
Rein Koolen studeerde gitaar op de Muziekschool Bergen op Zoom en vervolgens aan het Brabants conservatorium, waar hij afstudeerde bij Baltazar Benitez.
Van 1971 tot 1999 was hij gitaardocent aan de Zeeuwse Muziekschool in de vestigingen Middelburg , Goes en Vlissingen en van 2006 – 2013 in Zeeuws Vlaanderen. Hij trad niet alleen op als klassiek gitarist maar ook als liedjeszanger.
Karlijn Geleijnse behaalde in 1991 met lof haar einddiploma gitaar aan de Zeeuwse Muziekschool. Daar was Rein Koolen vanaf de eerste les haar docent. Met hem speelde ze als onderdeel van de les de nodige gitaarduetten
Door studie, gezin en werk kwam het gitaarspelen jarenlang stil te liggen tot ze enkele jaren geleden haar muziekinstrument opnieuw ter hand nam. Sindsdien studeert en speelt ze weer intensief. Karlijn maakt deel uit van het Nederlands Gitaar Orkest en speelt klarinet in de plaatselijke harmonie.

Na dertig jaar….
Het digitaal concert van Karlijn op YouTube afgelopen juni was de aanleiding voor een muzikaal rendez -vous met haar oud-gitaardocent. Na dertig jaren speelden ze weer samen duetten en volgens beiden was dat samenspel als vanouds. Daarom besloten ze deze duetten te laten horen in dit concert.

Gitaarvirtuozen
Uit de Engelse Renaissance klinken luitcomposities van onder meer John Dowland en John Johnson en uit de Barok enkele Inventionen van Joh.Seb.Bach.
Fernando Sor en Mauro Giuliani waren twee gitaarvirtuozen uit de Klassieke periode eind 18e, begin 19e eeuw. Zij ontbreken dan ook niet in dit programma en dat geldt eveneens voor Spaanse volksmuziek.
Rein en Karlijn zullen ook als solist optreden: Rein speelt Introduction and Fandango van Boccherini en het Concerto in D van Vivaldi; Karlijn speelt Intrada uit Kaddish van de eigentijdse componist Serban Nichifor.
Zij worden hierbij op klavecimbel en orgel begeleid door Claire Clark, oud-docente aan de Zeeuwse Muziekschool en door ondergetekende.

Zo veilig mogelijk
We willen zo veilig mogelijk concerten organiseren, daarom vragen wij uw aandacht voor het volgende:

 • Reserveren van uw plaats(en) is nodig. Dat kan simpel via onze site www.kerkbiedtpodium.nl onder de knop”reserveren”
 • Het coronatoegangsbewijs is vereist.
 • We hanteren de 1,5 m regel. Dat doen we door het aantal plaatsen te beperken en geen koffiepauze te houden.
 • Graag bij binnenkomst en verlaten van de kerk gebruik maken van een mondkapje.

  Wat gelukkig bij het oude is gebleven: ook dit concert kent geen toegangsprijs. Wij waarderen zeer uw vrije gift bij de uitgang.

2 gedachten over “Na 30 jaar leermeester en leerling samen op het podium

 • 16 november 2021 om 20:44
  Permalink

  Wat leuk en verrassend om deze twee oude bekenden van mij te kunnen zien gitaarspelen. Ik wens jullie veel succes!

  Beantwoorden
  • 17 november 2021 om 00:10
   Permalink

   Hallo Henny
   Ja, ik vind het zelf ook bijzonder
   Dank voor je goede wens
   Hartelijke groet,
   Bert

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com